Om Holmgrens Truck-Motor

Vi är med och gör er konkurrenskraftigare!

Vårt högsta mål är att med kvalité hålla dina stopptider så korta som möjligt för att öka din konkurrenskraft.

Vi kan lastbilar, fordon och maskiner som truckar, specialbyggda fordon och påbyggnader. Vår specialistkompetens finns inom växellådor, motorer, komponentreparationer och hydraulik. Vi kan stolt säga att våra medarbetare är duktiga problemlösare som håller ordning och reda. 

HTM har funnits i Malmfälten sedan 70-talet och vi är ett litet familjeägt företag  med 15 anställda.

Om företaget i korthet

Vi arbetar för att öka konkurrenskraften och lönsamheten för våra kunder som använder maskiner och fordon i sin verksamhet. Våra medarbetare är den viktigaste resursen för att kunna erbjuda hållbar service som minskar kundens driftstopp.
  • Gemenskap
  • Ansvar
  • Yrkesstolthet
  • Kunskap
Holmgrens Truck-Motor (HTM) etablerades för första gången i Kiruna i början på 70-talet och ägdes då av företaget Movex. Något år senare togs HTM över av bröderna Holmgren tillsammans med Åke Isaksson och Conny Stare och 1974 startades verksamhet även på triangelvägen i Gällivare. Vi arbetade då mycket med nykonstruktion och nytillverkning bland annat har vi tillverkat en bro som installerades i centrala Södertälje den finns kvar än idag.

På 70- och 80-talet var vi även lite före vår tid då vi tillverkade sopbilar och sopkomprimatorer för hantering av avfall. Det såldes 17 sopbilar till Jönköpings kommun och HTM tillverkade sopkomprimatorer finns än idag i bruk på några ställen i Gällivare. Tyvärr var vi för långt före vår tid och efterfrågan på sopbilarna och sopkomprimatorerna var för låg för att kunna fortsätta med tillverkningen.

Som mest sysselsatte HTM 105 personer och fanns då i Gällivare, Kiruna och Luleå. HTM hade även dotterbolaget Automontör som importerade Allison växellådor och Detroit diesel motorer och de var lokaliserade i Göteborg, Stockholm och Malmö. 1981 gick HTM i konkurs mycket på grund av den dåliga efterfrågan på sopbilarna då bröts även Automontör ut från koncern som idag är IM Transmission.

Ganska snabbt satte man igång med ny verksamhet med samma namn men i ny ägarkonstellation med nytt fokus område. Nu skulle man fokusera mer på växellåds- och motorrenoveringar samt special fordon för gruvorna. Sedan dess har HTM varit en verkstad med specialist kompetens bestående av service, problemlösning och reparation av tungafordon och maskiner.

Jobba hos oss

Vi arbetar fokuserat på att våra medarbetares kompetensnivå och arbetsmiljö ska utvecklas för att kunna ge kunden så bra service som möjligt. För att arbeta tillsammans med oss krävs intresse och engagemang i kunden och det vi arbetar med, alltså maskiner och fordon.

Vi söker alltid efter rätt medarbetare som kan förstärka vår möjlighet att erbjuda kunderna en leverantör som stärker deras konkurrenskraft. Är du intresserad då ska du söka jobb hos oss!

Kontakta gärna Malin Paulusson, VD, om du har funderingar, malin.paulusson@htmab.se, 070-233 40 90.

Sök jobb hos oss!

Vill du få nya utmaningar och vara del i ett sammansvetsat gäng?

Är du serviceinriktad och intresserad av att möta människor och kan fordon?
Sök jobb hos oss!